Saté met mangosalsa en rijst
Mangosalsa
Hou je ook zo van een lekker kipsateetje met satésaus?
Nou, ik ook!
Volgens mij lusten we dat allemaal wel, vooral als de saté goed is gebakken, niet droog maar lekker mals. Dan een mooie lik satésaus erbij en we zijn helemaal tevreden. De satésaus is met name zo lekker door alles wat erin zit en dan heb ik het met name over zout. Helaas, dit is weer zo´n gerecht wat je aan moet passen om minder zout binnen te krijgen en zoutarm te eten.
Minder zout
Maar ik heb een lekker recept ontwikkeld om zo toch een heerlijk sateetje bij de nasi te eten, maar dan wel smaakvol en met minder zout.
Mangosalsa
Dus heb ik het over een heel andere boeg gegooid, geen satésaus maar een fris en pittig sausje wat ook goed past bij de rijst. Een mangosalsa welke tegelijk zoet, zuur en een klein beetje pittig is. Serveer je deze bij je sateetje dan eet je ook nog eens een gezonde saus bij je kipsaté. Het is wel een koude saus, maar juist als we aan de BBQ zitten met z´n allen, dan is met het warme weer een koude saus erg welkom!
Het fraaie van deze salsa is dat je deze ook kan serveren bij vis die je ook eet met je gekookte rijst. Kies je voor rijst, ga dan voor de zilvervliesrijst deze bevat zoveel meer vitamine en mineralen dan witte rijst en bevat ook nog eens vezels welke ontzettend goed zijn voor je.
Print dit recept
Mangosalsa
Ingrediënten
1 grote rijpe mango
1 halve tomaat
1 halve rode ui
1 rood chili pepertje of 1 tl chili vlokken
2 eetlepels gehakte koriander
1 eetlepel citroensap
Hou je niet van pittig, laat dan het pepertje of de chili vlokken achterwege.
Bereidingswijze
Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de ui en tomaat in blokjes. Snijd het pepertje en de koriander erg fijn. Mix alles in een grote schaal. Doe de citroensap erbij. Laat de smaken intrekken en zet alles voor minstens 1 uur in de koelkast.
Serveer de mangosalsa met de kipsaté en rijst.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥