Pan con tomate
Pan con tomate
Het is lente en de zomer staat klaar! De eerste zonnestralen maken je blij en vrolijk en je hebt zin om buiten te zitten, lekker te borrelen en te eten. De bloemen in de tuin doen hun best om zo mooi mogelijke kleuren te laten stralen. De graspietjes groeien terwijl je erna kijkt en de vogels kwetteren vrolijk en onbezorgd.
Pan con tomate
Dus maak het jezelf gemakkelijk en geniet van dit hele simpele maar zo lekkere Spaans voorgerechtje, Pan con Tomate Je hebt alleen wat heerlijke rijpe tomaten nodig en je proeft de zon in de tomaten. Dit bescheiden gerechtje smaakt ronduit heerlijk! Ook is dit recept weer zonder toegevoegd zout.
Dus haal je eigen gebakken brood uit de vriezer, of bak het vers, daar zit natuurlijk minder zout in. Of koop een gezond brood, zoals bijv. speltbrood of zuurdesem en ga daarmee aan de slag en waan je in Spanje aan de zee terwijl je heerlijk genietend van een Hollands zonnetje in je tuinstoel zit.
Print dit receptPan con Tomate
Borrelhapje voor 2 personen
Ingrediënten
3 rijpe tomaten
1 teentje knoflook
versgemalen peper
1 eetlepel sherry azijn (of rode wijnazijn)
2-3 sneetjes (natriumarm) brood
Eventueel gehakte peterselie of gehakte basilicum
Bereidingswijze
Snijd de tomaten doormidden en rasp de tomaat helften grof op een groenterasp (de velletjes blijven zo achter). Pers een teentje knoflook en roer dit door de geraspte tomaat. Breng op smaak met versgemalen peper en een eetlepel sherry azijn. Laat de smaken minstens 10 minuten intrekken, 30 minuten is nóg lekkerder! Rooster de sneetjes brood en verdeel het tomatenmengsel erover. Versier alles met gehakte peterselie of basilicum naar wens.
Is de tomaat erg waterig?
Schep dan alleen het tomatenmengsel op de geroosterde boterhammen en vermijd zoveel mogelijk vocht.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥