Gezonde wrap met zalm
Wrap met zalm
Een gezonde snack, willen we dat niet allemaal? Heerlijk toch? Lekker gezond eten, maar het voelt als snoepen, zo lekker is dit. En het prachtige van deze wrap is dat hij zoutarm is. Dus geen zoute producten die we toevoegen, maar (h)eerlijke verse producten die minder zout bevatten.
Deze wrap is te gebruiken bij vele gelegenheden, je kan de wrap als lunch eten, als diner, dan eet je er lekker twee! Heb je een feestje, dan misstaat deze wrap ook niet, snijd hem alleen wat kleiner en dan heb je opeens een leuk en gezellig fingerfood gerechtje!
Hierbij de ingrediënten, ook geldt het hier weer, koop goede verse producten, het komt de smaak ten goede.
Print dit receptGezonde wrap met zalm
Ingrediënten
200 g zalm
1 rijpe avocado*
125 g cherry tomaten of twee tomaten
1 puntpaprika
2 stengels van een lenteuitje
50 g gemengde sla
4 wraps**
*Het is wel van belang dat de avocado wel rijp is, anders smeert hij niet goed uit.
Heb je geen goede rijpe avocado, vervang dan de avocado met mayo, crème fraîche of zure room
**Wraps, let goed op bij het kopen van wraps in de supermarkt, er zit nogal wat verschil in het zout / natriumgehalte bij de verschillende merken. Koop natuurlijk degene met het minste zout en natrium!
Bereidingswijze
Zalm
Pocheer de zalm in een pan met kokend water (je kan hier wat kruiden zonder zout voor vis aan toevoegen).
Deze zalm is dus veel beter dan de gerookte zalm die je kan kopen, deze gepocheerde zalm heeft alleen natuurlijk natrium, maar geen toegevoegd natrium door het roken.
Zet een pan met water op en als het water wil gaan koken,voeg de zalm toe en verlaag de temperatuur
(het water mag niet meer koken). Laat de zalm 5-6 minuten garen in de pan met water. Haal de zalm uit de pan en laat uitlekken. Haal de zalm uit elkaar met een vork.
Avocado
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Maak de avocado fijn met een vork
Groenten
Snijd de cherrytomaten door de helft, gebruik je tomaten, snijd deze dan in stukjes. Snijd de puntpaprika in smalle reepjes. Snijd het lente uitje in smalle ringetjes.
De gezonde wrap met zalm
Verwarm de tortilla zoals op de verpakking staat aangegeven (meestal is dat 30 sec. in de magnetron). Smeer de avocado over de tortilla uit, net zoals je een boterham smeert. Versier de tortilla met de stukjes zalm, sla, tomaatje,paprika en lente uitje. Rol de tortilla strak op en leg op een bord en serveer!
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥