Natriumarme paneermeel maken
Natriumarme paneermeel maken
Alles probeer je goed te doen, kruiden zonder zout, producten met (te)veel zout laat je in de supermarkt liggen, je bent goed bezig om dus natriumarm te eten. En dan zie je het etiket van de paneermeel en dan schrik je even. Zit er zoveel natrium / zout in paneermeel? Helaas wel ja. Maar geen nood, van paneermeel heb je vaak niet zoveel nodig in gerechten.
Maar nóg beter is om de paneermeel zelf te maken en dan kun je het juist vaker gebruiken om te gratineren, zodat je ook weer wat kaas (waarin veel zout zit) kan verminderen.
Print dit receptPaneermeel zelf maken is echt makkelijk
Om natriumarme paneermeel te maken heb je zoutarm / zoutloos brood nodig of natriumarm beschuit. Het beschuit verkruimel je tot je de gewenste kruimels hebt. Het beschuit kan je in een plastic zak doen en met een deegroller je creativiteit kwijtraken.
Paneermeel zelf maken van zoutarm brood
Verwarm de oven voor op 100 graden. Snijd de korsten van het zoutarme brood en leg ze op een bakplaat of rooster
(met korst wordt de paneermeel wat donkerder). Rooster de boterhammen ongeveer 20 minuten. Laat de geroosterde boterhammen afkoelen. Maal de boterhammen fijn in de keukenmachine. Verpak de broodkruim in een luchtdichte verpakking. De paneermeel is enkele maanden houdbaar in een afgesloten luchtdichte verpakking.
Kijk hier voor het recept van natriumarme gehaktballen met paneermeel.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥
15 reacties
[…] 2 el verkruimeld beschuit of natriumarme paneermeel […]
[…] gr courgette versgemalen peper 1/2 tl Italiaanse kruiden 2 el geraspte Emmentaler of Gruyère 1 el natriumarme paneermeel 10 gram ongezouten […]
[…] kalfsvlees schnitzel 1 ei 4 el natriumarme paneermeel 2 el bloem 50 gram boter 2 el […]
[…] 2 el verkruimeld beschuit of natriumarme paneermeel […]
[…] Koop geen gemarineerde, gepaneerde en voorbewerkte producten, deze zijn meestal erg zout of paneer met natriumarme paneermeel […]
[…] 1 sneetje oud (natriumarm) witbrood of natriumarm paneermeel […]
[…] Verwijder de korsten van de boterhammen, maal het brood tot kruimels en meng het met de amandelen en tijm. (Of gebruik natriumarme paneermeel) […]
[…] (of maak je eigen natriumarme paneermeel) […]
[…] 1 eetlepel natriumarme paneermeel […]
[…] 3 eetlepels (natriumarme) paneermeel […]
[…] natriumarm paneermeel (om te paneren) […]
[…] 50 g natriumarme paneermeel […]
[…] g natriumarme […]
[…] 50 gram natriumarme paneermeel […]
[…] eetlepels natriumarme […]