Witlof gestoofd
Witlof gestoofd
Witlof met ham en kaas, dat is lekker!
Maar wat als je natriumarm, zoutarm of zelfs zoutloos moet eten? Helaas, dan is de klassieker Witlof met ham en kaas niet geschikt. Dus op zoek naar een ander gerecht met witlof, want het is wel een heerlijke groente en goed voor de variatie.
Gestoofde witlof, is een bijzonder maar geen alledaags recept, voor dit gerecht heb je weinig ingrediënten nodig en het gerecht is niet bewerkelijk. Het proberen waard! Je zult versteld staan van de smaak zonder zout.
De witlof smaakt goed bij een gebakken biefstukje of een zelf gepaneerde schnitzel. Maar past ook prima in een vegetarische maaltijd, dus koop wat witlof, koop een flesje (goede) balsamico azijn en laat je verrassen door de unieke smaak.
Print dit receptWitlof gestoofd
Bijgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
2-3 struikjes witlof
50 gram ongezouten boter
2-3 el balsamico azijn
versgemalen peper
Bereidingswijze
Snijd een klein stukje van de witlof aan de onderkant af, haal de eventuele bruine blaadjes eraf. Snijd de struikjes in de lengte doormidden. Smelt de ongezouten boter in de koekenpan met anti-aanbaklaag. Leg de halve struikjes in de pan en wentel ze door de boter en leg ze met de platte kant naar onderen. Besprenkel ze met balsamico azijn. Leg een deksel op de pan en smoor de groenten zachtjes in ca. 30 minuten gaar.
Breng de witlof op smaak met peper en serveer de groenten.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥