Emmentaler minder zout
Emmentaler, een kaas met minder zout dan gewone Hollandse kaas
Emmentaler kaas is een Zwitserse kaas en bevat minder zout, deze bevat volgens de voedingswaardetabel.nl
450 ml natrium per 100 gram product,
dat is wel de helft minder dan de ‘gewone’ kazen zoals 30 of 40+ kazen! Dus als je een gerecht wil gratineren of een plak kaas op je brood wil, met de helft minder zout, dan is Emmentaler een prima keuze en ook nog lekker ook!
Emmentaler bevat minder zout, ook heeft Emmentaler heeft een unieke smaak en wordt daarom ook wel de “Koning der kazen” genoemd.
Hieronder de uitleg van Wikipedia over de verschillen in zoutgehalte tussen fabriekskazen en boerenkazen:
Een fabriekskaas blijft langer in de pekel liggen dan een echte boerenkaas; daardoor verliest de kaas meer vocht en wordt zouter. Een normale Goudse fabriekskaas zit op ongeveer 3,5% zout, een fabriekskaas met ‘25% minder zout’ (Maaslander) op ongeveer 2,5% en een boerenkaas op ongeveer 2%
Wil je een pesto maken met Emmentaler (en dus minder zout) hier het recept
Een Mexicaanse schotel maken met minder zout, hier het recept
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥
6 reacties
[…] beperk je met een kaasje en geniet van het stukje wat je wél van jezelf mag! Of haal een stukje Emmentaler in huis, is de helft minder zout dan ‘gewone’ kaas, het proberen waard. Misschien heeft […]
[…] gr courgette versgemalen peper 1/2 tl Italiaanse kruiden 2 el geraspte Emmentaler of Gruyère 1 el natriumarme paneermeel 10 gram ongezouten […]
[…] 2 eetlepels (natriumarme) kaas, versgeraspt of Emmentaler […]
[…] 50 gram vers geraspte Emmentaler kaas […]
[…] 50 g geraspte kaas (Emmentaler) […]
[…] Emmentaler kaas in plaats van gewone Hollandse kaas, hier zit de meer dan de helft minder zout […]