Pad Thai
Pad Thai
Het alom bekende en befaamde gerecht uit Thailand. Overal waar je komt staat Pad Thai op de kaart. Bestel je het 10 x dan krijg je 10 keer een andere samenstelling. Maar 1 ding hebben ze allemaal overeenkomstig, ze smaken allemaal stuk voor stuk overheerlijk.
Pad Thai kan je makkelijk bereiden met garnalen, kip of vega met tofu. Alle combinaties zijn lekker. Dit gerecht is zo’n typisch voorbeeld van een gerecht wat je vaker moet maken én uitproberen met kip, garnalen en tofu.
Toko
Hieronder in het recept heb ik kip gebruikt in combinatie met de gedroogde garnalen, wat een verrassende smaakvolle combinatie is. Gedroogde garnalen kan je kopen bij de toko en zijn erg lang houdbaar in de koelkast.
Tamarinde pasta koop je ook bij de toko en wordt ook wel keuken tamarinde genoemd. Hier wat meer info over tamarinde. De rijstnoedels gebruikt in het recept kan je bij de beter gesorteerde supermarkten kopen en anders als je toch bij de toko bent voor de gedroogde garnalen en de tamarinde pasta, haal dan meteen een pakje rijstnoedels.
Zoals je in de ingrediënten lijst kan lezen wordt er geen gebruik gemaakt van vissaus en is de hoeveelheid tamarinde en sojasaus geminimaliseerd. Juist om te zorgen dat de hoeveelheid zout, natrium tot een minimum is beperkt en je dit gerecht prima kan eten als je op je zout moet letten.
Print dit receptPad Thai met kip
Ingrediënten
125 g rijstnoedels
1 theelepel tamarindepasta opgelost in 3 el heet water
1 ½ theelepel (bruine) suiker
1 theelepel sojasaus (sojasaus van Kikkoman met de groene dop)
3 eetlepels olie
3 teentjes knoflook geperst
2 theelepels gehakte gedroogde garnalen
1 snufje chili poeder
100 g kipfilet
2 eieren
100 g taugé
4 eetlepels geroosterde en gehakte pinda’s
2 eetlepels gesnipperde lente ui
1 lente ui (garnering)
1 citroenpartje (garnering)
Bereidingswijze
Kook rijstnoedels in 2 minuten zacht en laat uitlekken. Meng in een kommetje de tamarindepuree met water, de sojasaus en de suiker. Verhit 1 el olie in de wok op middelhoog vuur en voeg de knoflook, gedroogde garnalen en chili poeder toe. Voeg de kipfilet toe en bak de stukjes kip in ca. 3 minuten of totdat ze gaar zijn. Schuif de kipfilet aan de kant in de wok en voeg de eieren toe en roerbak deze 1 minuut, zodat het roerei wordt samen met de kip. Voeg de rijstnoedels toe totdat ze zacht en warm zijn en schep alles om, ongeveer 1 minuut. Voeg het tamarindemengsel met de sojasaus en suiker, de taugé, de gesnipperde lente ui toe aan de wok en draai het vuur hoog. Roerbak alles goed totdat alles goed door elkaar zit en warm is.Schep alles op een voorverwarmde schaal en strooi de pinda´s erover en garneer met een lente uitje en een partje citroen.
Wat erg lekker bij de Pad Thai smaakt zijn gebakken uitjes die een Indonesisch tintje geven aan dit Thaise gerecht.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥
1 reactie
[…] in Thais? Hierbij het recept van een overheerlijke Pad Thai met natuurlijk de groene […]