Gevulde avocado zoutarm
Gevulde avocado zoutarm
Avocado is erg gezond, avocado bevat veel vezels en is rijk omega-3. Er zijn nog een aantal voordelen aan deze vrucht, maar laten we gewoon wat lekkers zoutarm gaan maken met avocado en garnalen, een gevulde avocado welke ook nog eens zoutarm is.
Na een tijdje in Zuid-Afrika te hebben vertoefd waar dit gerecht op vele menukaarten staat is het vast onderdeel geworden van mijn standaard gerechten. Dus na een aantal aanpassingen in de ingrediënten lijst is het gerecht nu ook geschikt voor een zoutarm dieet. Garnalen zijn wel wat zout van zichzelf, maar ook hier weer een tip: spoel de garnalen onder stromend water af en laat ze uitlekken, op deze manier verlies je al wat natrium.
Gevulde avocado zoutarm is een erg smakelijk voorgerecht en makkelijk te maken, als er mensen komen eten of voor een bijzonder etentje is dit gerecht excellent. Het voorgerecht is licht, lekker en ook nog gemaakt met een gezonde avocado.
Deze gevulde avocado is ook erg lekker op brood, maak het recept zoals omschreven alleen verdeel het avocado-garnalen mengsel op een geroosterde snee speltbrood. Het smaakt heerlijk als lunchgerecht of misschien wel als brunch gerecht tijdens een van de twee paasdagen.
Wil je geen garnalen gebruiken, dan kan je eventueel ook zalm gebruiken in dit gerecht. Gerookte zalm zou ik niet aanraden omdat in gerookte zalm veel zout zit. Dan kan je beter een blikje zalm kopen en dit door het garnalen mengsel scheppen. Hou je van sashimi van zalm en weet je zeker dat je visboer je vis verkoopt die je vers kan eten, dan kan je ook verse zalm erdoor heen scheppen. Dus vraag aan de vsiboer of je de zalm vers kan eten, dan kan je deze gebruiken in de gevulde avocado zoutarm en dan vervang je de garnalen met verse zalm. Deze is weer minder zout dan zalm uit blik.
Het geheim van dit gerecht zit in de sherry, hiervoor heb ik Pedro Ximénez gebruikt, deze maakt het gerecht wat zoetig, heb je geen sherry of andere sherry geen probleem, een theelepel whiskey of cognac voldoet ook. Heb je geen alcohol in huis of wil je deze niet gebruiken, doe dan een 1/2 tl suiker met 1 tl water bij de natriumarme ketchup en mayonaise.
Wikipedia over Pedro Ximénez:
Print dit receptPedro Ximénez: een volle en krachtige sherry met een zeer zoete smaak. Heeft een licht aroma van rozijnen en is bijna stroop. Is zeer donker van kleur met 17,5% alcohol.
Gevulde avocado zoutarm
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 eetlepel (natriumarme) mayo
1 eetlepel (natriumarme) ketchup
1 theelepel droge sherry (whiskey of cognac)
100 g garnalen (of zalm)
2 rijpe avocado’s
Bereidingswijze
Was de garnalen in een vergiet en spoel deze af met water en laat uitlekken. Meng de ketchup met de mayo en sherry in een klein bakje. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en maak ruitjes in de avocado en shep het vruchtvlees eruit. Meng de blokjes avocado met de uitgelekte garnalen en de sherrysaus. Schep het avocado mengsel in de uitgeholde avocado’s en serveer.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥
2 reacties
[…] een heerlijk recept van gevulde avocado met garnalen en een heerlijke saus, gemaakt met natuurlijk natriumarme […]
[…] je het beste kan gebruiken. Als je een voorgerecht met garnalen maakt, zoals bijvoorbeeld de avocado met garnalen, hiervoor hebben we de Biologische garnalen gebruikt, deze bevatten in de supermarkt het minste […]