Noedels met boontjes en spinazie
Noedels met boontjes en spinazie
Wokken is erg makkelijk en snel
Het geheim van wokken is de voorbereiding. Wanneer je alles klaar hebt gezet en je kan aan de slag met de wok is het nog maar een kwestie van minuten voordat je een dampend kommetje met oosterse noedels op tafel kan zetten. Deze noedels met boontjes en spinazie is gemakkelijk, voedzaam en erg lekker.
Woksaus
Helaas zoals je waarschijnlijk wel weet zijn alle wok sauzen zout, tenminste er is zout aan toegevoegd. Er is wel veel verschil tussen de sauzen in het zoutgehalte. Maar zout is het wel. Kijk heel goed alle etiketten na, er zit veel verschil in het zoutgehalte, de sauzen van Conimex zijn wat zouter dan bijv. de sauzen van AH het huismerk. En niet op alle etiketten staat het zoutgehalte. dus kies met verstand.
Omdat je uiteindelijk maar weinig gebruikt van de saus en de rest zoveel mogelijk zoutarm is, kan het wel passen in een natriumarm dieet. Maar gebruik écht weinig van de saus, 1 el is al genoeg dan komt dit overeen met ongeveer 2 sneetjes brood en deze hoeveelheid in het recept is ook nog voor twee personen. Dus je krijgt er maar de helft van binnen.
Maar wat je natuurlijk ook kan doen is de woksaus vervangen met de natriumarme ketjap, te bestellen bij de AH.
Dus opties zijn er wel om het wokgerecht een Oosters tintje te geven, het is aan jou welke saus je wil gebruiken.
Er is ook veel verschil in woknoedels, helaas staat het zoutgehalte niet altijd goed aangegeven op de verpakking. Heb je wel keus en kan je de verpakkingen vergelijken, kies dan natuurlijk voor de woknoedels met het minste zout.
Noedels met boontjes en spinazie
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
2 eetlepels olie
2 pakjes woknoedels
200 g spinazie
200 g groene boontjes
1 eetlepel woksaus of natriumarme ketjap
4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze
Maak de noedels klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Was de spinazie grondig en laat uitlekken. Dop de boontjes en kook ze al dente (bijna gaar) in een grote pan kokend water. Giet ze af en spoel de boontjes koud. Verhit 2 el olie in de wok. Voeg de spinazie toe in delen, elke keer als de spinazie is geslonken, voeg nieuwe spinazie toe. Als alle spinazie is geslonken voeg de noedels en de boontjes toe, wok 1-2 minuutjes. Voeg de woksaus of natriumarme ketjap toe en wok het geheel nog 1 minuut door. Serveer in kleine oosterse kommetjes en strooi de sesamzaadjes over de noedels.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥
1 reactie
[…] Het recept: Noedels met boontjes en spinazie […]