Mozzarella tomaat
Mozzarella tomaat
Wat een prachtige kaas is mozzarella, de kaas is smeuïg, zacht van van smaak en is een mooie begeleider van tomaat. Mozzarella en tomaat is een supercombinatie en wordt veelvuldig gebruikt. Je kan mozzarella tomaat eten als voorgerecht, maar mozzarella tomaat is ook een mooie combinatie op een pizza of gewikkeld in een lekkere wrap zodat de mozzarella en tomaat samen met wat sla een frisse zomerse combi vormt voor een picknick of een lichte lunch.
Maar tomaat mozzarella basilicum dat is dé combi, Insalata Caprese zoals de Italianen deze salade noemen is een klassieker en zeker de moeite waard om te serveren bij een lekker etentje. De Italianen besprenkelen deze salade Caprese met olijfolie, peper en zout.
Maar zoals alle recepten op deze site, zout wordt niet toegevoegd. Daarmee is zelfgemaakte pesto een prachtige vervanger van olie, peper en zout. In deze pesto zit minder zout dan de potjes uit de delicatessenwinkel of supermarkt. Heb je pesto ingevroren in ijsblokjes bakjes? Prima, haal dan 1 blokje per persoon uit de vriezer en besprenkel deze over de Insalata Caprese, waar we in Nederland gewoon salade Caprese zeggen.
Na een aantal mozzarella verpakkingen te hebben bestudeerd, zijn er ook weer gigantische verschillen in zoutgehalte en ook hier weer, niet alle verpakkingen geven de precieze hoeveelheid zout aan, de voedingswaardetabel geeft aan dat er 120 mg natrium in 100 gram mozzarella zit. Maar ik neem aan dat dit een gemiddelde is, dus bekijk goed de verpakkingen en kies de beste optie!
Hier een prachtig voorgerecht, een unieke combinatie van Italiaanse afkomst!
Print dit receptSalade Caprese
Voorgerecht 4 personen
Ingrediënten
150 g kleine mozzarella bolletjes
250 g cherry tomaatjes
1 handje verse basilicum
evt. 1 blokje pesto p.p. naar smaak of olijfolie
versgemalen peper
Bereidingswijze
Laat de kleine mozzarella uitlekken en snijd ze doormidden. Snijd de kleine cherry tomaatjes doormidden. Scheur de blaadjes basilicum in kleine stukken. Beleg de bordjes om en om met tomaatjes, mozzarella en basilicum. Sprenkel over de salade de pesto of olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper naar smaak.
Tip: koop een potje verse basilicum en maak je eigen pesto die je over de salade Caprese kan sprenkelen, heerlijk!
Hier het recept van de eigengemaakte pesto met Emmentaler (voor minder zout)
Hier alle recepten nogmaals op een rijtje:
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥