Recept gehaktbrood met geroosterde tomaten
Recept gehaktbrood
Gehaktbrood is een prachtig alternatief voor een gehaktbal en is een van de mooie recepten voor gehakt. Je kan met een gehaktbrood alle kanten op en is ook als broodbeleg erg lekker, snijd mooie plakken en beleg je lekkere versgebakken brood met het gehaktbrood. Dat is nog eens luxe lunchen!
Gehaktbrood heb je in alle soorten en maten en wordt vaak op smaak gebracht met veel zout(en peper) Maar dat is niet nodig, want dit gehaktbrood heeft al veel smaak van de ingrediënten die we erin verwerken. De geroosterde tomaten maken het gehaktbrood smeuïg en daardoor droogt het niet uit. De geroosterde tomaten geven het geheel een aparte smaak.
Rooster eerst de tomaten volgens het recept van geroosterde trostomaatjes, want dat is de basis voor het recept gehaktbrood met geroosterde tomaten.
Indien de tomaten zijn geroosterd is het alleen een kwestie van alle ingrediënten mengen en een cakeblik of ovenschaal vullen met het gehaktmengsel. De geroosterde tomaatjes kan je al eerder roosteren, deze kan je enkele dagen in de koelkast bewaren.
Print dit receptGehaktbrood met geroosterde tomaten
Hoofdgerecht 4 personen
Ingrediënten
250 g geroosterde tomaten, zie recept
500 g rundergehakt of half-om-half gehakt (naar wens)
1 ui
1 ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een kom het gehakt met de geroosterde tomaten, het ei, de ui. Schep het gehaktmengsel in de ingevette cakevorm. Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven in 35 minuten gaar. Serveer het gehaktbrood met een frisse groene salade en wat aardappeltjes.
Tip: Het gehaktbrood laat zich ook goed invriezen.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥