Galette met champignons
Galette met champignons
Galette, dit is de Franse benaming voor een hartige pannenkoek, een zoete pannenkoek noemen ze in het Frans een crêpe. Wij noemen alles gewoon pannenkoek, ongeacht of er zoet of hartig beleg op gaat. Deze galettes lijken eigenlijk op rösti-rondjes met vulling, maar hoe ze ook heten, ze smaken er zeker niet minder om!
Hou je van een hartig gerecht met champignons? Dan is dit gerecht het proberen waard en zoals altijd bereidt met minder zout. Ook zijn deze galettes erg lekker als lunchgerecht of bij een zomers etentje buiten waar de galettes alleen even opgewarmd hoeven te worden als het vlees of de vis van de BBQ gereed is.
Je kan 1-persoons galettes maken, maar ook 1 grote galette waar iedereen een punt van kan snoepen. Serveer er wat lekker knapperige boontjes erbij!
Print dit receptGalette met champignons
2 personen
Ingrediënten
- 250 g witte of kastanje champignons
- 3 grote aardappels, geschild
- 2 eieren
- 50 g boter
- 1 bekertje crème fraîche van 125 g
- 1 theelepel vers geraspte nootmuskaat
- Eventueel 50 g gruyère, geraspt
Bereidingswijze
Snijd de champignons in dunne plakjes. Rasp de (ongekookte) aardappels. Klop de eieren los in een grote kom. Smelt de helft van de boter en voeg dit samen met de champignons, de aardappelrasp, de crème fraîche toe aan de eieren. Breng op smaak met 1 tl vers geraspte nootmuskaat. Vorm met je hand 4 kleine galettes met een dikte van ongeveer 1 cm. Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak hierin de galettes mooi knapperig en goudbruin. Bak de galettes aan iedere kant ongeveer 5 minuten.
Wil je gegratineerde galetttes? Bestrooi dan de gebakken galettes met de Gruyère en zet ze 5 minuten onder de gril totdat de kaas gesmolten is.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥