Patatas bravas in Plain Spice style
Plain spice
Een initiatief van Jars en Cas, het team achter Plain Spice, wat is het doel? Lekkere kruidenmixen maken met maximaal vier ingrediënten, zonder zout. Dus NoSalt proof.
De allereerste mailing heeft NoSalt mogen ontvangen en het is een kruidenmix voor Patatas Bravas. Wel bekend van alle tapas tafels bij het Spaanse restaurant. Want wat zijn ze daar altijd zó heerlijk die aardappeltjes! Maar helaas ook altijd weer zo zout. En dat geldt ook vaak voor de aïoli dus wordt dit gerecht niet besteld. Dus te leuker om dit zelf klaar te maken en thuis te genieten van de pure eenvoud van de ingrediënten en de kruiden.
Patatas Bravas
In het originele recept van patatas bravas worden de aardappels eerst gekookt en worden ze daarna gefrituurd. In dit recept gaan de gekookte aardappel partjes in een ovenschaal en wordt de kruidenmix er als laatste aan toegevoegd en gaan de aardappelen nog even terug in de oven.
Dit recept voor patatas bravas is een goed en makkelijk recept als je mensen te eten krijgt, maar ook als doordeweekse maaltijd omdat je alles al kan voorbereiden.
Print dit receptPatatas bravas – Plain Spice Style
4 personen
Ingrediënten
500 gram vastkokende aardappels
1 eetlepel plain spice (of een mengsel van gelijke delen rozemarijn, paprikapoeder en knoflooksnippers )
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in (ongelijke) stukken van 2 cm. Kook de aardappels in weinig water (zonder zout) 15 minuten beetgaar. Laat de aardappels uitlekken en leg ze in een ovenschaal. Bak de aardappels zo’n 5 minuten. Haal de schaal uit de oven en meng de kruiden door de aardappels zodat alle aardappels helemaal bedekt zijn. Zet de schaal nog zo’n 5-10 minuten in de oven totdat de aardappels een mooie bruine kleur hebben en serveer.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥