Kipsalade met een oosters tintje
Kipsalade met een oosters tintje
Een nieuw gezond recept maar dan met wat Oosterse ingrediënten, een salade die makkelijk te maken is en snel op tafel staat. Vooral heerlijk als de zon zich nog even laat zien en je nog even kan genieten van de avond. Nou dat is heerlijk met deze frisse Oosterse salade. Zoals gewend van NoSalt, de ingrediënten zijn aangepast en passen dus in een natriumarm dieet. Met deze salade krijg je ook nog eens je vitamines binnen die je goed kan gebruiken.
Print dit receptKipsalade met een oosters tintje
4 personen
Ingrediënten
2 struikjes sla (bij voorkeur little gem)
2 (biologische) (maïs) kipfilets
200 g wortel
100 g taugé
4 lente uitjes
30 g cashewnoten
Dressing
1 eetlepel balsamico azijn
2 eetlepels sesamolie
1/2 chili pepertje
Bereidingswijze
Breng een pannetje met water aan de kook (groot genoeg voor 2 kipfilets). Leg de kipfilets in het water en pocheer ze in 10-12 gaar (laat het water niet meer koken). Snijd de kipfilet door de midden en kijk of deze gaar is. Snijd de kipfilet in plakjes en verdeel over 4 borden.
Snijd het chili pepertje in hele dunne ringetjes (verwijder de zaadjes, deze zijn heet!). Maak een dressing van de sesam olie, balsamico azijn en de kleine chili pepertjes. Was de sla en verdeel deze over vier borden. Snijd de wortelen in dunne reepjes. Dompel de taugé in een kokend water en giet af. Snijd de lente ui in dunne ringetjes en meng deze met de wortel, taugé en breng de salade op smaak met de dressing. Verdeel de taugé salade over de borden en garneer met cashewnoten.
Heb je geen sesamolie gebruik dan olijfolie en meng deze met de balsamico azijn. Hou je niet zo van pittig? Laat dan het chili pepertje weg of vervang dit door een 1/2 tl gedroogd chilipeper of paprikapoeder.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥