Fritatta met paddestoelen en kerrie
Fritatta met paddestoelen en kerrie
Geen zin om te koken? Maar je weet dat een afhaalmaaltijd ook geen optie is door het vele toegevoegde zout? Dan is dit een prima voedzame maaltijd, je kan er een salade bij eten, maar ook wat geroosterd brood smaakt hier heerlijk bij. Dus even die keuken in en je hebt wat lekkers op tafel.
Dit gerecht kan ook een mooi tapas gerechtje zijn voor op tafel. Kortom je kan met dit gerecht alle kanten uit. Hou je niet van kerrie, laat deze dan achterwege, je kan de kerrie ook vervangen door paprikapoeder, dan wordt de kleur wat roder in plaats van geel. Wil je echt geen zout? Laat dan ook dat beetje kaas weg uit het recept.
Heb je zin in pit, voeg dan chilipeper toe, maar let op niet teveel zodat de fritatta nog wel lekker blijft.
Print dit receptFritatta met paddestoelen en kerrie
2 personen
Ingrediënten
500 g gemengde paddenstoelen zoals shi-take, kastanje champignons, oesterzwammen
1 ui, fijngesneden
4 eieren
3 eetlepels fijngehakte peterselie
2 theelepels kerriepoeder
3 theelepels bloem
1-2 eetlepels geraspte (natriumarme) kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de champignons schoon (wrijf het eventuele zand eraf en de uiteinde van de steeltjes, indien nodig). Fruit de ui even aan in de boter (3 min). Voeg de paddestoelen toe en bak tot dat het vocht is weggetrokken, 5-10 minuten. Strooi er de lepel bloem bij en de kerrie en laat samen bakken voor (2 minuten). Schep alles even goed om en laat even staan om af te koelen. Pak een ovenschaal, vet deze in en bestrooi de binnenkant met de geraspte natriumarme kaas. Kluts de eieren en schep de champignons door de eieren. Doe de peterselie erbij en stort het mengsel in de ovenschaal. Zet de ovenschaal 20-25 minuten in de oven totdat de fritatta gestold is.
Tip: heb je geen paddestoelenmix, koop dan een lekkere grote bak kastanjechampignons en maak de fritatta hiermee.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥