Gebakken zeebaarsfilet met witte wijnjus
Gebakken zeebaarsfilet met witte wijnjus
Zeebaars is een lekkere vissoort makkelijk verkrijgbaar en vanaf juli t/m april goed verkrijgbaar. De smaak van de zeebaars is zoetig en mild en de zeebaars heeft een fijne structuur. Je kan vele kanten op met zeebaars in de keuken, het bakken van zeebaars is zeer gemakkelijk en de vis kan je met vel bakken en valt daardoor wat minder snel uit elkaar. Laat je verrassen!
Gebakken zeebaarsfilet met witte wijnjus
20 – 30 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 stukken zeebaarsfilet met huid (ca 600 gram)
200 ml droge witte wijn
200 ml natriumarme bouillon
1 sjalotje, gesnipperd
3 takjes dragon of peterselie
125 ml slagroom
1 grote venkelknol
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
50 g koude boter
Bereiding
Kook in een wijde pan de wijn en bouillon met het sjalotje en de takjes dragon in tot nog een derde van het vocht over is. Zeef de saus boven een andere pan en roer de room erdoor. Kook de jus in tot hij duidelijk dikker begint te worden.
Wrijf de stukken zeebaars in het citroensap en laat ze even liggen.
Halveer de venkelknol en snijd beide helften in flinterdunne plakken – zo dat je mooi de doorsnede van de venkel ziet – en bestrijk ze dun met olijfolie. Bak de plakken venkel in een koekenpan lichtbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de zeebaars eerst op de huid in 4 minuten mooi bruin. Keer de vis en bak de andere kant in 2-3 minuten mooi bruin. Roer de resterende boter in klontjes door de saus tot ze de jus mooi binden. Schep de zeebaars op warme borden en lepel hier de jus overheen.
Leg de plakken venkel op de vis en serveer.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥