Pasta Alfredo
Pasta Alfredo
Een Romeinse meneer Alfredo heeft deze pasta zeer beroemd gemaakt. Waren het dan de ingrediënten die het zo bijzonder maakte? Nee, niets van dit alles, deze pasta is zo bekend geworden omdat meneer Alfredo deze pasta serveerde met gouden vork en lepel.
En dat was het bijzondere aan het gerecht, maar om eerlijk te zijn, ook zonder gouden lepel en vork is deze pasta Alfredo een prachtig pastamaaltijd dat prima past op een doordeweekse dag, maar ook bij een bijzondere Italiaanse maaltijd.
Italiaanse gerechten
Italiaanse gerechten zijn eigenlijk allemaal wel erg lekker en ook deze pasta schotel is een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken. De kaas die er in gebruikt wordt is Parmezaanse kaas, deze kan je vervangen door Emmentaler, die veel minder zout bevat, of vervangen met kaas met minder zout.
Wil je een Pasta Alfredo met een twist van vlees of vis?
Koop dan biefstukreepjes, verse zalm of kipfilet. Bak deze in een aparte pan tot de gewenste gaarheid en voeg deze toe aan de pasta Alfredo als deze klaar is. Simpel en erg lekker!
Dus zet deze lekkere pasta op tafel en geniet even van Italië en denk aan die gouden lepel en vork als je een romige hap verrukkelijke Pasta Alfredo neemt!
Pasta Alfredo
2 personen
Ingrediënten
50 gr boter
2 dl slagroom
50 gr Parmezaanse kaas of Emmentaler of kaas zonder zout
versgemalen zwarte peper
350 gr fettucine (liefst verse pasta, dat kan ook tagliatelle zijn)
Optioneel:
200 gram verse zalm in blokjes gesneden, biefstukreepjes, of kipfilet in reepjes.
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een grote pan.
- Giet de slagroom erin en breng deze aan de kook.
- Laat de saus zachtjes sudderen voor 5 – 10 minuten en voeg vervolgens de kaas toe en zwarte peper toe
- Laat de saus wat dikker worden.
- Draai het vuur onder de pan uit.
- Breng een grote pan water aan de kook.
- Doe de pasta erin en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de pasta goed uitlekken.
- Optioneel: Bak de zalm, biefstukreepjes of kipfilet in een aparte pan tot de gewenste gaarheid
- Zet het vuur onder de pan met slagroomsaus aan op de laagste stand.
- Voeg in een keer alle pasta toe en schep deze er goed door tot alle linten met een laagje saus zijn bedekt.
- Optioneel: Voeg de zalm, biefstukreepjes of gebakken kipfilet toe aan de pasta.
- Serveer direct op voorverwarmende borden en strooi er wat extra kaas over.
Tip: Je kan het gerecht ook maken met spaghetti, tagliatelle of andere soort pasta.
Serveer met een groene salade met cherrytomaatjes.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥