Sandwich met gepocheerde zalm
Sandwich met gepocheerde zalm
Soms heb je gewoon zin in een bijzondere boterham, want dat is gewoon het Nederlandse woord voor sandwich. Brood is helaas zout, tenzij je het zelf bakt in de broodbakmachine, dan kan je zelf het zout toevoegen aan de meel en bepaal je dus het zoutgehalte en niet de bakker om de hoek. Brood bakken in de machines van tegenwoordig is makkelijk, nee, erg makkelijk!
Na 3 uur heb je je eigen verse brood, en met de timer erop kan je zelfs het brood klaar hebben als je opstaat. Prima geregeld toch? Met dit heerlijke brood wil je ook wel eens lekker beleg en dan zonder zout. Dan kan als je van vis houdt en van zalm, zo kun je een sjiek broodbeleg maken.
Ga naar de viswinkel of naar de markt en koop een stukje verse zalm. Deze zalm pocheer je dan in water met viskruiden zonder zout, laat dit afkoelen en leg de zalm op je boterham met een blaadje sla en wat dille en je hebt een heerlijke zoutarme lunch!
Sandwich met gepocheerde zalm
2 personen
Ingrediënten
2 zoutarme boterhammen
200 g zalmfilet
1 gesnipperd uitje
4 slablaadjes
1 eetlepel creme fraîche
1/2 theelepels gedroogde dille of 1 el verse dille
1 eetlepel viskruiden zonder zout (optioneel)
Bereidingswijze
Maak het brood met minder zout volgens de broodbakmachine of koop brood met minder zout.
Pocheer de zalmfilet in een pan met water net onder het kookpunt. Doe 1/2 liter water in een middelgrote braadpan op middelhoog vuur, voeg de viskruiden toe en leg de zalm in de vloeistof. De vis moet net onder staan, pas zonodig aan met wat water. Strooi het gesnipperde sjalotjes uit over de pan. Doe het deksel dicht en laat het 10 tot 12 minuten zachtjes koken, tot de zalm makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt. Haal de zalm uit de pan en laat afkoelen.
Besmeer de sandwiches met de creme fraîche en bestrooi met de verse of gedroogde dille. Leg daarop de blaadjes sla. Haal de zalm uit elkaar met een vork en leg de zalmflakes op de sla.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥