Gegrilde zeebaars met sesamzaad
Gegrilde zeebaars met sesamzaad
Dit gerecht schuif je zo de oven in ondertussen maak je de rijst klaar, dit gerecht is heerlijk bij gebakken rijst, maar ook witte rijst is heerlijk bij deze gegrilde zeebaars. Zeebaars is een zeer smakelijk vis en is zacht van smaak. Het vel van de zeebaars is verukkelijk en kan je dus ook goed eten, dus ook bij dit gerecht kan je het vel aan de vis laten zitten. Op deze manier krijgt het vel een lekker korstje.
Print dit receptGegrilde zeebaars met sesamzaad
Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 – 30 min
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
4 zeebaarsfilets van 150 gram
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
1 eetlepel verse bieslook, gehakt
1 eetlepel verse dille, gehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel natriumarme ketjap
1 eetlepels gerookt paprikapoeder
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel natriumarme paneermeel
Bereidingswijze
Verwarm de ovengrill.
Leg de visfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal. Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, ketjap, gerookt paprikapoeder. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Meng het sesamzaad met het paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars. Schuif het gerecht ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden.
Tip: Serveer er gebakken rijst met komkommersalade bij.
Tip: Dit is ook een prima recept voor hele zeebaars (panklaar):
Pak de vis (zonder sesamzaad en paneermeel) in aluminiumfolie en leg het pakketje op de barbecue of 15 minuten in een oven van 200 °C.
Rooster sesamzaad en paneermeel in een droge hete koekenpan en strooi het na het bereiden over de vis.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥