Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
Forellen zijn het hele jaar verkrijgbaar bij de viswinkel en is een prachtige vis, hij smaakt voortreffelijk. Sinaasappel past goed bij de forel en laat de forel goed tot zijn recht komen. De forel gaat in dit gerecht in de grill oven, maar kan ook gewoon in de oven.
De boter kan je ook in grotere hoeveelheden maken en deze in de vriezer laten liggen en bij gebruik er pas uit halen. Want de sinaasappelboter past ook bij andere vissoorten zoals zalm, maar ook bij een zeebaars. Wat ook een zachte vissoort is.
Print dit receptGegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 – 30 min.
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
4 forellen
2 sinaasappels
100 gram ongezouten boter
1 eetlepel kerriepoeder
zonnebloemolie of olijfolie
2 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
versgemalen peper
Bereidingswijze
Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet water. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappel. Meng de kerriepoeder, 1 eetlepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel sinaasappelsap, versgemalen peper door de boter. Rol het botermengsel in folie en leg dit rolletje 10 minuten in de diepvries.
Verwarm de grill voor.
Bestrijk de forellen met olie en kerf ze schuin in. Verdeel de sinaasappelboter in dunne plakjes en steek deze in de inkepingen van de forellen. Sprenkel de rest van het sinaasappelsap over de vissen. Leg de forellen op de bakplaat en zet ze onder de hete grill, afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant. Serveer de forellen bestrooid met peterselie en gegarneerd met sinaasappelpartjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥