Chili con carne
Chili con carne
Chili con carne, echt een gerecht voor de herfstmaanden en de winter, als alles buiten donker is en de bomen geen bladeren meer hebben, de kachel aanstaat en je binnen zit en een bord warm eten voor je wil hebben. Dan is dit gerecht, chili con carne, de oplossing voor een koude winteravond!
Je kan het al een paar dagen van te voren maken of zelfs invriezen. Op deze manier ben je goed voorbereid op de winter en kan je altijd een mooi bord warm eten binnen een half uur op tafel hebben. Je kan de chili con carne met rijst eten en met baby maïs, maar ok lekker bij gekookte aardappelen, kies erbij wat jij lekker vindt.
Chili con carne
4 personen
165 minuten bereidingstijd (150 minuten sudderen)
Ingrediënten
500 g runderriblappen
2 uien
2 teentjes knoflook
500 g tomaten
2 rode chilipepers
2 eetlepels (zonnebloem of olijf)olie
1 theelepel kaneel
3 blikken kidneybonen à 400 g, omgespoeld met water
snufje peper
Bereidingswijze
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in stukken van 5 cm. Pel de ui en de knoflook. Snijd de uien in parten en snipper de knoflook en het pepertje, zonder zaadjes. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend mooi bruin. Bestrooi het met het kaneelpoeder en peper smaak. Voeg de ui, de knoflook en het pepertje toe en bak ze 5 minuten mee. Schep de tomaten erdoor, schenk er ½ l heet water bij en breng alles aan de kook. Stoof het vlees op een laag vuur met de deksel schuin op de pan in ± 120 minuten helemaal gaar.
Voeg 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd de kidneybonen met het vocht toe. Deze chili con carne is lekker met meergranen rijst, baby-maïs en koriander.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥