Gehaktballetjes in tomatensaus met mie
Gehaktballetjes in tomatensaus met mie
Gehaktballetjes, wie lust ze niet? Iedereen toch eigenlijk wel? Meestal eten we gehaktballetje bij aardappelen en groenten. Nu doen we het op een andere manier en wel op een Aziatische manier met mie. We maken de eenvoudige gehaktballetjes op smaak met kruiden voor gehakt zonder zout. Deze gehaktballetjes bakken we met de champignons, prei en taugé en serveren we met heerlijke mie.
Indien je stokjes in huis hebt, eet lekker met de stokjes. Zo heb je de Aziatische sferen helemaal te pakken. Vindt je het gerecht nog niet pittig genoeg? Voeg dan nog een gehakt pepertje toe die je mee kan bakken met de prei en champignons. Zo heb je een echt Aziatisch gerecht op tafel staan want in Azië eten ze tóch iets pittiger dan we hier gebruikelijk in Nederland doen.
Gehaktballetjes in tomatensaus met mie
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 4 personen
Gerecht: Hoofdgerecht
Ingrediënten
500 g varkensgehakt (of half-om-half)
1 ui (fijngesnipperd)
100 g champignons (in plakjes)
1 kleine prei (kleine ringen)
snufje peper
1 blik gepelde tomaten(blokjes) zonder zout
3 eetlepel olie
25 g taugé
1 el allesbinder
eventueel chilipoeder
Bereidingswijze
Kruid het gehakt met peper en eventueel gehaktkruiden zonder zout, draai hiervan balletjes van ongeveer 2 cm doorsnede. Verhit olie in een wok en roerbak de gehaktballetjes rondom in 4 minuten bruin. Voeg de ui, taugé, prei, champignons toe en roerbak deze 2 minuten mee. Giet het blik tomaten (blokjes) erbij en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten inkoken. Bind de saus eventueel met allesbinder. Breng de saus op smaak met chilipoeder.
Lekker met rauwkostsalade en mie.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥