Runderlappen met balsamico en rode wijn
Runderlappen met balsamico en rode wijn
Het is nog steeds winter en de lente laat nog even op zich wachten, daarom dit heerlijk stoofgerecht. De runderlappen moet je wel even laten stoven op het vuur, maar dan heb je ook een fantastisch lekker gerecht. De balsamico azijn en de rode wijn maken het samen een krachtig, maar ook een zacht gerecht. Want de runderlappen worden heerlijk mals.
Indien je nog meer groenten wil toevoegen aan dit gerecht, neem dan een bakje kastanje champignons, snijd ze in partjes en voeg ze toe zodra je alles bij elkaar mengt in de pan alvorens te stoven. Stoven is een zeer oude techniek van vlees bereiden, vooral het vlees wat mals wordt na enkele uren zacht garen. Runderlappen zijn uitermate geschikt voor dit gerecht.
Dus geniet nog even van de winter met deze runderlappen met balsamico en rode wijn.
Runderlappen met balsamico en rode wijn
4 personen
180 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
500 g magere runderlappen
snufje peper (versgemalen)
50 g ongezouten boter
2 rode uien (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (in plakjes gesneden)
1 eetlepel tomatenpuree (zonder zout)
1 eetlepel oregano (gedroogde)
2 laurierblaadjes
2 dl natriumarme runderbouillon (warme)
2 dl rode wijn (bij voorkeur Italiaanse)
1 eetlepel balsamicoazijn
allesbinder (optioneel)
Bereidingswijze
Bestrooi de runderlappen met versgemalen peper. Verwarm 40 g boter in een braadpan en bak hierin de runderlappen één voor één bruin. Neem de laatste runderlap uit de pan. Voeg 10 g ongezouten boter aan het achtergebleven braadvet toe en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree ongeveer 3 minuten op een laag vuur. Laat de oregano en laurier kort mee fruiten.
Verwarm intussen de natriumarme bouillon en wijn in een steelpan. Voeg het vlees, de warme bouillon met wijn en balsamico azijn aan het uien mengsel toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan, op een laag vuur in ongeveer 2½ uur gaar stoven. Bind de jus eventueel met allesbinder.
Lekker met gebakken of gegrilde courgette.
Dit recept is beschikbaar gesteld doorVlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥