Mexicaanse rib-eye met avocadosalsa
Mexicaanse rib-eye met avocadosalsa
Hou je van op zijn tijd ook wel van een lekker biefstukje? Dan is dit gerecht echt een heerlijke maaltijd. Koop mooie rib-eyes voor dit gerecht, want de kwaliteit van het vlees doet er zeker wel toe. Indien je een goed stukje vlees hebt hoef je deze alleen nog maar even goed te bakken.
Een stuk vlees en zeker een rib-eye van mindere kwaliteit proef je goed terug op je bord. Dus als je een keertje voor een mooie steak gaat, kies dan voor deze rib-eye op de Mexicaanse manier. Makkelijk klaar te maken en lekker met de salsa. Ben je goed met de bbq? Dan kan je deze rib-eye ook op de bbq klaarmaken. Maar vergeet niet dat de kolen erg heet moeten zijn en het vlees erg snel dicht moet schroeien, zo krijg je een heerlijk malse rib-eye van de BBQ. Laat de steak ook even na het bakken rusten, zodat hel vlees zich kan ontspannen en zo voorkom je dat de sappen eruit lopen als je de rib-eye gaat snijden. Een paar minuten afgdekt in aluminiumfolie is al genoeg.
Mexicaanse rib-eye met avocadosalsa
25 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 rib-eye steaks
1 avocado (in blokjes)
limoensap
1 lente uitje (in dunne ringen)
1 eetlepel koriander (verse, grof gehakt)
50 g ongezouten boter
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Schep in een kom de avocado, limoensap, lente-uitje, koriander en peper door elkaar. Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid de rib-eye steaks met versgemalen peper. Verhit de boter in een koekenpan en schroei de ribeye steaks op hoog vuur aan beide zijden dicht. Bak de rib-eye steaks in ± 2 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen. Breng het vlees verder op smaak met versgemalen peper. Verdeel de rib-eye steaks over vier voorverwarmde borden en schep de salsa over het vlees.
Lekker met wilde en witte rijst en romige maïskolven.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥