Oosterse varkensreepjes met ananas
Oosterse varkensreepjes met ananas
Makkelijk gerecht voor doordeweeks dit heerlijke wokgerecht. Beetje rijst of mie erbij en je hebt een smakelijke zoutarme maaltijd. Hou je iets van pittiger, strooi er dan wat chili pepertjes overheen. Dan heb je toch even een kleine bite. Maar verder is dit een prima gerecht wat snel op tafel staat en ook nog eens met minder zout. Alle ingrediënten zijn te koop in supermarkt.
Roerbakolie is een olie die een hoge verhitting kan hebben in de wok. Deze roerbak olie is altijd makkelijk om in huis te hebben, rijstolie is ook zo’n heerlijke olie waarmee je kan wokken. Er zijn tal van verschillende wok oliën op de markt, maar kijk even goed op het etiket van de olie of er zout is toegevoegd.
Op deze manier kan je naar hartelust lekker wokken!
Voor dit gerecht heb je maar 5 ingrediënten nodig, (als we de wokolie niet mee tellen).
We kunnen het bijna niet makkelijker maken om zoutarm te koken.
Oosterse varkensreepjes met ananas
15 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
400 g varkensvlees reepjes
2 eetlepels koriander (verse)
1 blikje ananasstukjes
3 eetlepels roerbak olie
400 g roerbak groenten (Chinese)
200 ml kokosmelk
Bereidingswijze
Hak de koriander grof. Laat de ananas uitlekken. Verhit de roerbak olie in een wok en roerbak de reepjes vlees 2-3 minuten op hoog vuur. Schep de Chinese groenten erdoor en roerbak alles nog 3-4 minuten. Schep de ananasstukjes en de kokosmelk door het vleesmengsel. Laat het gerecht nog even zachtjes pruttelen. Strooi de koriander erover.
Tip: Lekker met pandanrijst of mie.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥