Pilav recept: Pilav met varkensvlees reepjes
Pilav recept: Pilav met varkensvlees reepjes
Een zeer eenvoudig klaar te maken pilav recept. Dit recept heb je zo op tafel staan en is een makkelijk gerecht voor een doordeweekse maaltijd. De courgette geeft samen met het paprikapoeder net een lekkere bite aan het gerecht. De knoflook en de ui laten de keuken heerlijk geuren als je het gerecht klaarmaakt.
Indien je vaker rijst eet op doordeweekse dagen en vaak geen zin hebt om rijst te koken, kun je ook rijst van te voren koken en invriezen. Heb je de rijst ’s avonds nodig dan haal je de rijst uit de ’s ochtends uit de vriezer en hoef je alleen nog maar de groenten en het vlees te bakken. Dan ben je nóg sneller klaar.
Dit gerecht kun je ook in grotere porties maken en twee keer in de week eten, een dagje ertussen met een andere maaltijd en dan heb je twee maaltijden voor doordeweeks. Ben je maar met 2 personen, dan kan je dit pilav recept makkelijk twee keer eten.
Pilav met varkensvlees reepjes
25 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
500 g varkensvleesreepjes
300 g rijst
2 uien (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
50 g ongezouten boter
1 blik tomatenblokjes (á 400 g en zonder zout)
1 courgette ongeschild en (in blokjes gesneden)
1 theelepel paprikapoeder
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en bak hierin de varkensvleesreepjes in 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze ± 3 minuten op een laag vuur mee. Voeg de tomatenblokjes, courgette en paprikapoeder toe, breng de tomatensaus aan de kook en laat deze ongeveer 15 minuten op een laag vuur smoren. Schep tenslotte de gekookte rijst door het tomatenmengsel.
Breng de pilav verder op smaak met versgemalen peper.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥