Spiesjes met mosterd-bieslooksaus
Spiesjes met mosterd-bieslooksaus
Dit recept is heerlijk voor een zomerse bbq, maar we kunnen natuurlijk ook deze spiesjes eten als onderdeel van een makkelijke maaltijd. Want deze verrukkelijke spiesjes kunnen ook worden gebakken in de koekenpan. Het vlees is heerlijk gemarineerd met ui, paprikapoeder en chilipoeder. Dit geeft het vlees net een lekker ietwat pittig smaakje.
Ga je in deze dagen een keertje gourmetten, dan zijn deze spiesjes ook uitermate geschikt. Je maakt dan de spiesje alleen wat korter en kleiner. Zo heb je tijdens de feestdagen ook wat speciaals op tafel staan, het sausje smaakt heerlijk bij de malse hamlappen.
Eet smakelijk!
Spiesjes met mosterd-bieslooksaus
4 personen
55 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
500 g hamlappen
1 kleine ui
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel chilipeper
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels natriumarme mayonaise
3 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel natriumarme mosterd
3 eetlepels bieslook (verse, fijngeknipt)
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Leg de houten satéstokjes 10 minuten in een bakje koud water of gebruik rvs-stokjes.
Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Roer de ui met de knoflook, de olie, de chilipoeder en de paprikapoeder door elkaar. Snijd het vlees in kleine blokjes, rijg ze aan de satéstokjes en leg ze in een platte lage schaal. Schenk het uienmengsel erover en zet de schaal afgedekt met huishoudfolie minimaal 30 minuten in de koelkast. Keer de stokjes regelmatig.
Klop een sausje van de mayonaise, de crème fraîche, de mosterd, de bieslook en versgemalen peper naar smaak.
Bestrooi de spiesjes met peper naar smaak en bak ze in een hete grill of koekenpan of rooster ze op het rooster boven een gloeiende barbecue in 6-7 minuten rondom mooi bruin en gaar.
Serveer de spiesjes met het sausje.
Tip: lekker met geroosterde groenten en stokbrood.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥