Thaise pikante varkenshaas
Thaise pikante varkenshaas
Varkenshaas is makkelijk te bereiden en een mals stukje vlees, mits goed gebakken. In dit gerecht kan het bijna niet misgaan. De slagroom in dit gerecht kan je vervangen door kokosmelk, wat het gerecht een heerlijk Aziatisch tintje geeft. Koop goede (biologische) kokosmelk en koop geen gezoete kokosmelk, deze gebruik je met name in desserts.
Wil je wat minder vlees eten, gebruik dan in plaats van 500 gram varkenshaas, 400 gram of zelfs minder. Strooi er een handje ongezouten cashewnoten overheen, zo krijg je meteen een goede portie antioxidanten binnen.
Ook weer een prachtig gerecht voor een doordeweekse makkelijke maaltijd.
Thaise pikante varkenshaas
4 personen
20 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
500 g varkenshaas
3 teentjes knoflook
1 rode peper (hoe meer peper, hoe pikanter het gerecht)
6 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels basilicum (fijngehakt, diepvries of vers)
300 g prei (gesneden)
400 g snijbonen (geschaafd) (of sugar snaps of peultjes, net wat jij lekker vindt!)
4 eetlepels citroensap
200 ml slagroom (of dikke kokosmelk)
snufje peper
Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1½ cm. Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de basilicum toe. Schep het mengsel uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de pan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de blokjes vlees 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de snijbonen en prei toe en roerbak ze 5 minuten mee. Roer het citroensap, het gebakken knoflookmengsel en de slagroom of kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen. Breng het geheel verder op smaak met versgemalen peper.
Tip: Lekker met mihoen.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥