Varkenshaasje met peultjes
Varkenshaasje met peultjes
Weer zo’n makkelijk wokgerecht voor de maand januari. Na alle drukke dagen in de december weer even lekker een wokgerecht waar we niet te lang voor in de keuken hoeven te staan, maar natuurlijk zoals al altijd wél ontzettend lekker is!
Dit keer hebben we gekozen voor de oude favoriet, het varkenshaasje, altijd makkelijk en eigenlijk lust iedereen wel zo’n heerlijk varkenshaasje. Varkenshaasje kun je maken met zoet, zuur, maar ook met deze heerlijke verse groenten. Wij hebben gekozen voor een lekkere bord rijst erbij en deze keer met een mooie gele kleur. De rijst wordt ook wel saffraanrijst genoemd, de kleur van de rijst komt van saffraan. Een van de duurste specerijen op deze wereld. Maar je kan natuurlijk ook gewone rijst erbij serveren. Rijst uit Thailand is vaak geurig, terwijl de Surinaamse rijst vaak wat plakkeriger is en we dikwijls gebruiken voor de nasi goreng. Maar ook sushirijst smaakt prima bij dit gerecht. Dus kies de rijst die je lekker vindt of neem een keertje een andere rijst en laat je verrassen.
Varkenshaasje met peultjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g varkenshaas
1 eetlepel olie
200 g peultjes (schoongemaakt)
8 lente uitjes (in ringetjes gesneden)
rode paprika (in reepjes gesneden)
1 theelepel kerriepoeder
1 mespuntje knoflookpoeder
1 theelepel allesbinder
2 dl natriumarme bouillon
100 g taugé
2 eetlepel seroendeng (geroosterde pinda’s met kokos)
1 theelepel natriumarme ketjap manis
Bereidingswijze
Dep de varkenshaas met keukenpapier droog en snijd het vlees in smalle reepjes van 3 cm. Verhit de olie in een wok (of wadjan) en bak het vlees al omscheppend in 2 minuten lichtbruin. Bak de schoongemaakte peultjes, ui en paprika 1 minuut met het vlees mee. Strooi kerriepoeder en knoflookpoeder over het vlees. Schenk de natriumarme bouillon erbij en stoof het gerecht 3 à 4 minuten. Voeg tenslotte de taugé toe.
Maak in een kommetje allesbinder aan met 1 eetlepel water.
Schep het groentemengsel uit de wok en laat het kookvocht in de wok achter. Roer het allesbinderpapje door het vocht op de bodem van de wok. Voeg de natriumarme ketjap toe en breng de saus aan de kook. Schep het groentemengsel door de saus en verdeel het gerecht voer 4 borden. Garneer het gerecht met seroendeng.
Tip: lekker met saffraanrijst (gele rijst).
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥