Scholfilet met romige courgette
Scholfilet met romige courgette
Deze scholfilet wordt klaargemaakt in de magnetron, lekker makkelijk en het smaakt ook nog prima!
De meeste schol ter wereld wordt door onze Nederlandse vissers gevangen. De schol leeft vooral op de bodem van de zee en en zwemt niet ver uit de kust. In België heet deze prachtige vis pladijs. Dus als je het een keertje op de menukaart zie staan, weet je dat ze daarmee onze schol bedoelen.
Scholfilet met romige courgette
2 personen
< 20 minuten
Ingrediënten
300 gram scholfilet
1 eetlepel citroensap
1 kleine courgette (in blokjes)
3 bosuitjes (ringetjes)
4 eetlepels crème fraîche
2 volle theelepels kerriepoeder
1 eetlepel peterselie (of uit de diepvries van Darégal)
peper
Bereidingswijze
Spoel de scholfilets af onder stromend water en dep ze droog. Wrijf ze in met peper en citroensap. Meng in een kom de courgette, bosui, crème fraîche, kerriepoeder en peper naar smaak. Leg 2 scholfilets naast elkaar in een wijde magnetronschaal en schep het courgette mengsel erop. Leg de 2 andere scholfilets erop en strooi de peterselie erover.
Laat de scholfilets afgedekt met een deksel of magnetronfolie in de magnetron in 8-10 minuten op 600 Watt net aan gaar worden. Laat de scholfilets afgedekt nog enkele minuten nagaren.
Tip: Lekker met rijst.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker!