Gebakken scholfilet met prei
Gebakken scholfilet met prei
Hoofdgerecht
20 – 30 min. bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
600 gram scholfilet
50 gram hazelnoten
2 sneetjes oud witbrood
½ eetlepel kerriepoeder
1 eiwit
peper
25 gram ongezouten boter
4 eetlepels olijfolie
500 gram panklare prei (prei in ringetjes)
1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in de lengte.
Hak de hazelnoten fijn en verkruimel de sneetjes brood fijn (dit kan tegelijk in de keukenmachine) en meng het kerriepoeder erdoor. Doe dit mengsel over in een diep bord. Klop in een ander diep bord het eiwit los met 1 eetlepel water en peper. Haal de scholfilets één voor één door het eiwit en wentel ze dan door het hazelnootmengsel.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en roerbak de prei 3 minuten. Voeg het citroensap met peper en 1 eetlepel water toe en verwarm de prei nog 3 minuten. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets op matig hoog vuur in 2-3 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Schep de prei in het midden van vier warme borden en leg de scholfilets erop.
Tip: Lekker met gekookte krielaardappeltjes in de schil.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥