Gebakken schol met zoete witlof
Gebakken schol met zoete witlof
Hollandser kan deze maaltijd bijna niet, een gebakken scholletje en dan ook nog eens geserveerd met witlof. De witlof wordt heerlijk zoet door de toevoeging van de tijm en de honing. Enkele jaren geleden waren de uiteinde van de witlof nog bitter en moest je deze verwijderen alvorens te bereiden in de keuken.
Witlof is sinds deze oktobermaand, weer volop in de winkel verkrijgbaar, evenals de scholletjes. De schollen kan je kant en panklaar bij de visboer kopen, dus maak een lekkere maaltijd die ook nog eens is afgestemd op het seizoen, dat smaakt dubbel zo lekker!
Gebakken schol met zoete witlof
4 personen
20 – 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
4 panklare schollen
7 eetlepels olijfolie
600 g witlof, in partjes
1 eetlepel honing
2 eetlepel tijmblaadjes
Bereidingswijze
Dep de schol droog met keukenpapier en bestrooi de vis met peper. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Voeg de witlof toe en bak in 6 min. knapperig gaar. Schep de honing en de tijmblaadjes erdoor en verwarm nog 1 min.
Verhit intussen in 2 ruime vis- of koekenpannen de laatste 5 el olijfolie. Bak de schol 4 min. en keer voorzichtig en bak de vis aan de andere kant in nog 1-2 min. gaar. Serveer de schol met de zoete witlof.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥