Gebakken schol met tomaatjes en basilicumsaus
Gebakken schol met tomaatjes en basilicumsaus
Hoofdgerecht
20 – 30 minuten bereidingstijd
2 personen
Ingrediënten
2 hele schollen
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels bloem
5 eetlepels olijfolie
250 gram kerstomaatjes
15 gram verse basilicum
1 teen knoflook
75 gram (Griekse) yoghurt
3 eetlepels natriumarme mayonaise
Versgemalen peper
Bereidingswijze
Wrijf de schollen in met citroensap en peper en laat ze even liggen. Wentel de schollen door de bloem.
Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de schollen in 6-10 minuten (afhankelijk van de dikte) mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Leg de tomaatjes in een bakblik. Strooi er peper over en sprenkel er wat olijfolie over. Schuif de tomaatjes onder de hete grill en rooster ze 4-6 minuten tot het velletje open knapt.
Hak de basilicum heel fijn. Pers de knoflook boven een schaaltje uit en roer de yoghurt, mayonaise en het basilicum erdoor en peper naar smaak toe.
Leg de schollen op twee borden en leg er tomaten naast. Schep wat basilicumsaus erbij.
Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥