Forel met tomaat en venkel uit de oven
Forel met tomaat en venkel uit de oven
Verse vis, we weten dat het goed voor je is, het is gezond om af en toe, het liefst 2 x in de week vis te eten. Maar het is niet altijd makkelijk om gerechten te verzinnen met vis. Deze ovenschotel met forel is zoals je gewend bent van NoSalt, zoutarm en ook nóg eens makkelijk te bereiden.
We hebben gekozen voor forel uit de oven, de zachte vis is zeer geschikt voor oven en bbq, maar bbq doen we van de zomer weer. Nu gebruiken we de oven om dit heerlijke gerecht eruit te toveren. Deze vis, de forel is niet heel erg prijzig en het is goed om weer eens een vis van graat te ontdoen.
Want hoe vaker je dit doet hoe makkelijk het wordt. Het is ook vaak gezellig als iedereen een beetje loopt te peuzelen. Serveer er lekker gebakken aardappeltjes bij, deze kunnen ook natuurlijk in een andere ovenschaal klaargemaakt worden in de oven of in de schaal bij de forel.
Kies wat jij het makkelijkst vindt.
De gebruikte kruiden geven de vis een erg lekkere smaak en de venkel geeft de forel een anijs achtige smaak, erg lekker!
Heb je geen verse kruiden? Geen nood, maak dan de vis klaar met de gedroogde tijm en rozemarijn, maar gebruik dan 1 theelepeltje per kruid. De gedroogde versie is sterker dan verse kruiden.
Forel met tomaat en venkel uit de oven
Type gerecht: Ovengerecht
Bereidingstijd: 35 min. of meer
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
4 forellen
1 grote venkelknol
4 kleine tomaatjes
50 gram ongezouten kruidenboter
8 takjes verse tijm
4 takjes verse rozemarijn
2 eetlepels olijfolie
versgemalen peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spoel de forellen schoon onder koud water en dep ze droog. Maak de venkel schoon, snijd de stelen en het groen eraf. Halveer de knol en snijd de helften in plakken. Kook de plakken venkel in een pan met weinig water in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Snijd de tomaten in plakjes. Snijd het stukje kruidenboter in 8 plakjes. Vul de buikholten van de forellen met plakjes venkel en plakjes tomaat. Leg de plakjes kruidenboter en de takjes kruiden op de tomaat. Leg de forellen naast elkaar in een ingevette ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover. Verdeel eventueel overgebleven tomaat en venkel naast de forellen in de ovenschaal. Strooi er wat versgemalen peper over. Laat de forellen in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥