Zalmfilet met asperges uit de oven
Zalmfilet met asperges uit de oven
Deze combinatie is prachtig, asperges en zalm. We hebben een recept dat ook nog eens uit e oven komt en het dus nog makkelijker maakt om te koken. Perfect als er mensen komen eten en als je alles van te voren klaar wil maken. Voordat je aan tafel gaat schuif je alles in de oven.
De witte asperges kan je vervangen voor groene asperges mochten de witte asperges niet meer verkrijgbaar zijn.
Zalmfilet met asperges uit de oven
4 personen
35 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
1 dik stuk zalmfilet van 600 g
sap en rasp van 1 sinaasappel
500 g witte asperges
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
versgemalen zwarte peper
50 g ongezouten boter, gesmolten
Bereidingstijd
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen. Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Draai de asperges steeds een slag. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af. Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille en peper.
Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges. Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier.
Schuif de schaal in de oven. Schakel de oven in op 180 °C en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.
Lekker met gekookte krieltjes in de schil.
Tip: Dikkere asperges vragen iets meer bereidingstijd. Kook deze 5 tot 10 minuten voor en plaats ze vervolgens samen met de zalmfilet in de oven.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥