Zalm teriyaki
Zalm teriyaki
Teriyaki, dit Japanse woord is een combinatie van twee Japanse woorden: ‘teri’ betekent glans en ‘yaki’ betekent grill of rooster. Hoe maak je nu een heerlijke zalm teriyaki zonder gebruik te maken van een kant-en-klaar sausje uit de supermarkt die vaak veel zout bevat. Hieronder een recept waar je best meer van mag maken, want je zult zien dat je veel vaker vis gaat insmeren met deze eigengemaakte teriyaki saus.
Zalm teriyaki
< 20 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 zalmfilets (à 150 gram)
halve Chinese kool
300 gram rettich of wortel
1 eetlepel (rijst)azijn
2 eetlepels olie
½ eetlepel sesamolie
1 bakje tuinkers
1 dl medium dry sherry
2 eetlepels bruine suiker
1 el natriumarme ketjap
versgemalen witte peper
Bereidingswijze
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil de rettich met een dunschiller en rasp de rettich grof. Klop in een kom de azijn met de olie en sesamolie en peper naar smaak tot een dressing. Knip de helft van de tuinkers erboven van het bedje. Schep de Chinese kool en de rettich er voorzichtig door. Laat de salade 15 minuten intrekken.
Verwarm in een koekenpan met antiaanbaklaag de sherry met de bruine suiker, los de suiker al roerende op en roer dan de natriumarme ketjap erdoor. Leg de zalmfilets in het vocht en verwarm ze 4-5 minuten op matig hoog vuur, keer ze regelmatig en laat het vocht verdampen tot de zalmfilets omhuld zijn met een dikke saus. Schep de salade op vier borden en leg de zalmfilets erop. Garneer met toefjes tuinkers.
Lekker met rijst.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥