Zalmfilet van de grill
Zalmfilet van de grill
Dit recept met zalmfilet van de grill vraagt om een grillpan, maar heb je deze niet, geen probleem. Je kan de zalm ook gewoon in de pan bakken.
Het lekkerste is als de zalm nog niet helemaal gaar is van binnen, maar nog een beetje rosé. Dus laat de zalm niet te lang in de pan liggen 6 minuten maximaal. Maar 2 minuten op het vel en 2 minuten omgedraaid is meestal al goed als de zalm op kamertemperatuur is.
Zalmfilet van de grill
4 personen
20 – 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
4 stukken zalmfilet à 125 gram
sap van 1 limoen
2 theelepels gemberpoeder
versgemalen zwarte peper
4 eetlepels roerbakolie
250 gram Chinese eiermie
500 gram prei (dunne ringetjes)
2 eetlepels natriumarme ketjap
Bereidingswijze
Wrijf de stukken zalm in met 1-2 eetlepels limoensap, gemberpoeder en royaal zwarte peper en bestrijk ze met ½ eetlepels roerbakolie. Laat de zalm zo 10-15 minuten liggen. Kook de Chinese eiermie beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Verwarm de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de prei in 3-4 minuten beetgaar. Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en leg de zalmfilets erin. Rooster de filets in 4-6 minuten mooi bruin. Ze zijn dan van binnen nog rosé. Keer de zalm pas als de filets vanzelf van de ribbels loslaten. Druppel na het keren 1-2 eetlepels ketjap over de zalmfilets.
Schep de eiermie door de prei en warm de mie al omscheppend nog heel even door. Breng de mie op smaak met limoensap. Schep de mie met prei in wijde kommen of op borden en leg de zalmfilets erop.
Tip: Lekker met een salade van komkommer en waterkers.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥