Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
Ja, wat hebben we al niet geschreven over de zeebaars, al erg veel de laatste tijd. Maar het blijft een heerlijk zachte vis en makkelijk te bakken en wat ontzettend fijn is, hij is altijd verkrijgbaar. Dus als je in de winkel, visboer of op de markt staat en je ziet zeebaars liggen, neem deze dan mee. De ingrediënten bij dit gerecht heb je vaak wel in huis en dan staat het gerecht zo op tafel. Omdat er een krokant laagje over de vis komt doordat je het even door de bloem haalt en serveert met tomaatjes, is het ieders favoriete gerecht!
Serveer je dit gerecht ook voor je kinderen, de alcohol in het recept verdampt wel, indien je geen alcohol wilt gebruiken kan je dit altijd vervangen door witte druivensap. Dat smaakt natuurlijk ook prima!
Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
20 – 30 minuten bereidingstijd
2 personen personen
Ingrediënten
2 zeebaarsfilets van 125-150 g
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel citroensap
2-3 eetlepels bloem
3 eetlepels olijfolie
3 tomaten
1 teen knoflook, fijngehakt
150 ml droge witte wijn of medium dry sherry
2 eetlepels (platte) peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Wrijf de zeebaarsfilets in met peper, besprenkel ze met citroensap en laat ze even liggen. Wentel de filets door de bloem. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zeebaarsfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Halveer intussen de tomaten en schep de zaadjes en het vocht eruit. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Leg de zeebaarsfilets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie (eventueel in een lauwwarme oven van 50 graden).
Roer de knoflook door het bakvet en bak enkele seconden. Schenk de wijn erbij en laat het vocht 1-2 minuten bruisend inkoken. Roer dan de tomaatreepjes en peterselie erdoor en warm de jus nog heel even door. Breng op smaak peper en schep de jus met tomaat over de zeebaarsfilets.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥