Kip wraps met Hollands tintje
Een snelle en verantwoorde wrap voor lunch of diner. Dit gerecht staat zo op tafel en smaakt heerlijk met een gemengde salade erbij. We gebruiken hiervoor een zak roerbak groenten die je makkelijk in alle soorten en maten in de supermarkt kan kopen en zo kan kiezen wat je lekker vindt. Heb je nog groenten in de koelkast liggen of snij je liever je eigen groenten? Paprika, courgette, ui, peultjes, wortels en champignons smaken allemaal heerlijk in deze wrap.
Gebruik je tomaten? Bedenk dan goed dat deze nogal veel vocht afgeven in de pan, maar ook in de wrap. Ananas smaakt ook heerlijk door deze groente in de wok en kan je even lekker meebakken om warm te maken. Mais is ook een goede om toe te voegen, maar ook hier zit veel vocht in dus laat het blikje mais eerst goed uitlekken.
Kortom laat je fantasie de loop, eigenlijk smaakt alles lekker in deze kip wraps.
Boodschappenlijstje
400 g kipfilet in dunne reepjes
kipkruiden zonder zout
2 eetlepels roerbak olie
1 zak gemengde kleurige roerbakgroenten
1 winterwortel in reepjes
1 rode paprika in stukjes
100 ml natriumarme ketchup
4 eetlepels natriumarme mosterd
8 tortilla wraps
Nodig
Hapjespan/wok, plank
Bereiding
Bestrooi de kip met de kipkruiden zonder zout. Verwarm de olie in de pan en roerbak hierin de kip. Voeg alle groenten en de saus toe. Sluit de pan en laat dit ca. 15 minuten pruttelen.
Verwarm de wraps op de bekende wijze (volgens de verpakking). Bestrijk de wraps met de mosterd. Verdeel het kipgerecht en rol de wrap op.
Tip: lekker met een gemengde salade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥