Gehaktbal van kip met ei
Gehaktbal van kip met ei
Een feestelijke variatie op de klassieke bal: gehaktbal van kip met ei! De gehaktbal is ons Nederlands culinair erfgoed, want wie kent onze gehaktbal nou niet? Iedereen groeit op met een gehaktbal uit de pan. Ook een ‘broodje bal’ is een ingeburgerd begrip in de snackbar Nederland.
We zijn van de gehaktbal gaan houden en inmiddels hebben we zoveel variaties op de gehaktbal gemaakt, we mengen er van alles doorheen. Dit keer mengen we er niet alleen wat kruiden door heen, maar maken we de gehaktbal ook van kippengehakt. Deze smaakt zoveel zachter dan een gehaktbal van rundergehakt.
Om de verrassing compleet te maken hebben we een prachtig ei verstopt in de gehaktbal. Als je de gehaktbal opensnijdt komt er een mooi eitje tevoorschijn. Verrassend, zeker als de tafelgenoten niet weet welke surprise in de gehaktbal verstopt zit!
Erg leuk om de kinderen te verrassen!
Gehaktbal van kip met ei
500 g ongekruid kipgehakt
2 eetlepel kipkruiden zonder zout
snufje nootmuskaat
eventueel 2 eetlepels paneermeel
4 gekookte eieren M (8 minuten koken)
20 g roomboter
1 eetlepel olie
optioneel
paar blaadjes sla
4 sneeën volkorenbrood
mengkom, plank, braadpan
Maak het kipgehakt met vochtige handen aan in de kom met de kipkruiden. Voeg eventueel het paneermeel toe als het kipgehakt te ‘nat’ is. Zorg voor vier platte gehaktballen en leg die op de plank. Pel de gekookte eieren en leg die op het gehakt. Vouw het gehakt goed om het ei heen en zorg dat er geen barstjes ontstaan.
Verwarm de boter met de olie in de pan en wentel hierin de gehaktballen met ei. Laat de gehaktballen in ca. 20 minuten rondom goudbruin braden en garen. Plaats een deksel schuin en voeg eventueel een beetje thee toe. Leg een gehaktbal op een schone plank en halveer die. Serveer op een bedje van sla.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥