Kippenbout met Hollandse tapenade
Kippenbout met Hollandse tapenade
Kippenbouten in de oven zijn zo lekker dat je het eigenlijk elke week wel een keertje op het menu zou kunnen zetten. Kippenbouten zijn niet zo duur om te kopen en je maakt iedereen aan tafel blij met een lekker krokant kippenboutje. Er zijn vele recepten die je met kippenbouten kan maken, dit recept is makkelijk te maken en heerlijk met stamppot van postelein en bietjes.
4 kippenbouten
1 wortel, geschild
6 takjes platte peterselie met steeltjes
2 theelepel natriumarme mosterd
1 theelepel paprikapoeder
50 ml olijfolie
1½ kg kruimige aardappels, geschild
100 g roomboter
200 ml melk (warm)
versgemalen peper
4 rode bietjes (gekookt), geschild en in blokjes
80 g (winter)postelein, gehalveerd
oven op 180 °C, koekenpan, staafmixer of keukenmachine, bakplaat met bakpapier of ovenschaal, pureestamper
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Gebruik de staafmixer om de tapenade-kruidenpasta te maken. Mix de wortel, de peterselie, de mosterd, de paprikapoeder en de olie. Wrijf hiermee de kippenbouten aan beide zijden in. Leg de kip op de bakplaat en zet die ca. 50 minuten in de oven.
Kook de aardappelen op de bekende wijze gaar. Giet ze dan af en stoom ze nog even droog. Stamp de aardappelen tot puree en voeg de boter en de melk toe. Maak de puree op smaak met peper en voor meer pit wat mosterd. Roer de bietjes door de stamppot en warm het geheel nog even op. Voeg op het laatst de postelein toe, zodat deze nog knapperig blijft.
Serveer de kippenbouten met de bietenstamppot en postelein.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥