Kipmedaillons met pompoen
Kipmedaillons met pompoen
Een heerlijk, kleurrijk kipgerecht voor elke feestelijke gelegenheid.
Kipmedaillons met pompoen
45 minuten
4 personen
400 g kipmedaillons of ontbeende kippendijen in stukken
1 geschilde flespompoen in plakken
1 dl olijfolie
sap en rasp van 1 citroen
sap en rasp van 1 sinaasappel
3 theel. komijn
2 theel. korianderpoeder
2 theel. paprikapoeder
2 grote venkelknollen in parten
2 rode paprika’s in stukken
peper uit de molen
koriander of platte peterselie om te garneren
Nodig
rasp, vruchtenpers, ovenschaal, oven op 185 °C
Verwarm de oven voor op 185 °C.
Meng voor de marinade de olijfolie met sap en rasp van de citroen en de sinaasappel. Voeg ook de komijn, korianderpoeder en paprikapoeder toe. Schik alle groenten in de ovenschaal. Bestrooi met peper en besprenkel met 3/4 van de marinade.
Marineer de kip met de overige marinade en voeg peper toe. Bak eerst de groenten 10 minuten in de warme oven en schep ze dan om. Leg de kip erbij en bak vervolgens nog ca. 25 minuten. Garneer met koriander of platte peterselie naar smaak.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥