Kipfilet in koolblad
Kipfilet in koolblad
Gegrilde kipfilet gewikkeld in koolblad. Dat is nog eens wat anders dan een kipfilet zo in de pan of van de bbq. Deze kipfilet wordt met zelfgemaakte pesto in een koolblad gewikkeld. Daardoor blijft de kipfilet lekker mals en sappig en kan hij in de pan of BBQ niet aanbranden. De smaken van de pesto geven een heerlijke smaak af aan de kipfilet.
Dus maak een keertje deze kipfilet in koolblad, je kan de rest van de kool ook verwerken in een (zomers) stamppotje van kool en aardappelen. Smaakt er goed bij!
Kipfilet in koolblad
20 minuten
4 personen
4 halve kipfilets zonder haasjes
1 l (natriumarme) bouillon
4 witte koolbladeren
2 eetlepels olie
4 eetlepels zelfgemaakte pesto
peper uit de molen
2 tomaten, in helften gesneden
kookpan, barbecue/grill of koekenpan
Steek de barbecue aan of verwarm olie in de pan.
Bestrijk de kip rondom met de pesto.
Spreid dan het koolblad uit en leg daarop de kip.
Bestrooi royaal met peper.
Rol het koolblad op en rooster of bak de kip gaar.
Rooster ook de tomaten aan beide zijden.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥