Zomerse stamppot met kip
Zomerse stamppot met kip
Een lichte stamppot met kip en rucola.
Het blijft altijd een prima gerecht, een stamppot en zeker in de zomer als het weer even niet heel erg zomers is, dan is een stamppot erg smakelijk. Een stamppot kan je ook heel goed voorbereiden van te voren, als je weet dat je de volgende dag niet zoveel tijd (of zin) hebt om in de keuken te staan.
Deze stamppot maken we met rucola met kan ook met spinazie. Ben je geen fan van de Hollandse aardappelen? Probeer deze dan eens met bataat te maken, dat smaakt ook vast erg lekker!
Zomerse stamppot met kip
25 minuten bereidingstijd
4 personen
boodschappenlijstje
4 kipfilets in blokjes
750 g geschilde aardappelen
2 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels olie
kipkruiden zonder zout
1-2 teentjes kleingesneden knoflook
1 grote ui in stukjes
150 g rucola
2 kleine oranje paprika’s in stukjes
100 g crème fraîche
peper uit de molen
stamper, hapjespan
Kook de aardappelen op de bekende wijze gaar.
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
Verwarm de olie in de hapjespan. Kruid de kip met de kruiden en roerbak deze goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en laat dit pruttelen. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rucola, de paprika’s en de crème fraîche toe. Maak er een smeuïge stamppot van. Op smaak maken met versgemalen peper. Schep de stamppot op de borden. Verdeel het kipgerecht eroverheen. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.
een zomerse witte wijn.
Neem verse spinazie in plaats van rucola.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥