Groentespies met kip voor de bbq
Groentespies met kip voor de bbq
De zomer is nog niet voorbij, ook al is zijn de hele warme dagen nu even weg. Er komen vast nog dagen dat je dit heerlijke BBQ recept kunt uitproberen.
Het is een kleurrijke groentespies met hierbij ook kipfilet aan de spies, maar wil je liever zonder vlees, dan rijg je lekker alle groenten aan de spies en vervang je de kipfilet door aubergine, dat smaakt ook erg lekker. Gebruik in plaats van kipkruiden dan bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, meestal zijn deze kruiden ook zonder zout te koop in een potje.
Heb je je eigen kruiden tuintje? Nog beter, smeer dan lekker alles in met je eigen kruiden en wat olie.
Groentespies met kip voor de bbq
4 personen
800 g kipfilets (liefst kippendijen)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kipkruiden zonder zout
2 courgettes
2 citroenen
12 gepelde teentjes knoflook
8 kerstomaatjes
50 g pijnboompitten
1 komkommer
½ l Griekse of Turkse volvette yoghurt
peper uit de molen
barbecue of grill, kom, spiesen, aluminiumfolie, rasp
Steek de barbecue op tijd aan.
Snijd de kipfilet in grote blokjes. Giet de olijfolie en de kipkruiden in een kom en wentel de kip er door. Snijd de courgettes in plakken. Snijd de citroen in partjes. Maak de teentjes knoflook schoon. Rijg dan de spiesen afwisselend met kip, tomaatje, courgette, partje citroen, teentje knoflook etc.
Leg de spiesen op de grill of bbq en rooster de spiesen in 10 minuten helemaal gaar. Draai de spiesen regelmatig om.
Rooster de pijnboompitjes in aluminiumfolie lichtbruin en bestrooi hiermee de geroosterde spiesen.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥