Currykip in bier met minder zout
Currykip in bier met minder zout
Dit kipgerecht wordt gemaakt met hot curry, een mengsel van specerijen: kurkuma, fenegriek, gember, karwijzaad, selderijzaad, koriander, peper, mosterdzaad, komijn, piment, nootmuskaat, venkelzaad, lavas.
Gelukkig hoef je al deze kruiden en specerijen niet allemaal apart te kopen, maar hebben ze al deze kruiden en specerijen in een potje gestopt voor je zodat je alleen maar een potje hoeft te kopen.
Hot curry kun je gebruiken in veel verschillende gerechten, smaakt ook uitstekend met vis, de combaniatie van hot currypoeder en kokos is heerlijk en wordt ook in dit recept gebruikt en dan ook nog een biertje erbij! Dat wordt smullen.
Currykip in bier met minder zout
60 minuten
2 personen
4 kippendijen
2 eetlepels hot currypoeder
2 eetlepels olie
40 g roomboter of margarine, ongezouten
2 eetlepels fijngeknipte (bleek)selderij
1 groene paprika, in stukjes
1 oranje paprika, in stukjes
¼ l blik maïskorrels, gewassen en uitgelekt
33 cl donker bier
2 dl santen (kokosmelk)
evt. allesbinder
gemberpoeder of djahé
koekenpan, braadpan
Bestrooi de kip rondom met de curry. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de dijen rondom aan. Haal de dijen ui de pan.
Smelt in een braadpan de boter met de (bleek)selderij. Leg de dijen in de braadpan met de bakolie. Sluit de pan en verwarm dit 10 minuten op een lage stand. Voeg dan de paprika’s in stukjes en de uitgelekte maïs toe en blus met het bier.
Laat de kip nog ca. 40 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de kokosmelk toe en laat dit even inkoken (of bind het vocht bij met allesbinder). Maak de saus op smaak met gemberpoeder.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥