Kipfilet met paprikaroomsaus
Kipfilet met paprikaroomsaus
Dit is nu een supersimpel eenpersoons maaltijd. Je hebt ook maar een halve kipfilet nodig voor dit gerecht. Een dubbele portie groenten erbij is goed voor de hoeveelheid vezels die je dan binnenkrijgt. Dus deze makkelijke eenpansmaaltijd, gebakken kipfilet met paprika-roomsaus is een prima doordeweekse maaltijd. Een grote / dubbele portie gekookte peultjes of sperzieboontjes en rijst smaakt voortreffelijk bij deze kipfilet.
Kipfilet met paprika roomsaus
15 minuten
1 persoon
1 halve kipfilet
kipkruiden zonder zout
3 eetlepels olie
1 kleingesneden ui of sjalot
1 rode paprika in stukjes
2 dl slagroom of slankroom
2 eetlepels gehakte ongezouten noten als pinda’s
allesbinder naar keuze
peper uit de molen
hapjespan
Bestrooi de kip met de kipkruiden zonder zout. Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kip. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak het geheel. Blus met de room en laat dit zachtjes pruttelen.
Voeg de noten toe en bind eventueel bij met de allesbinder. Maak dit op smaak af met peper.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥