Brede lintpasta met spinazie en geroosterde zalmfilet
Brede lintpasta met spinazie en geroosterde zalmfilet
Lintpasta, een pasta die in opmars is. We zijn ooit met macaroni als pasta begonnen, daarna ontdekten we met z’n allen de spaghetti. Inmiddels zetten we de stappen naar andere pasta soorten.
Wat de Italianen al langer weten, is dat voor elke pasta zijn eigen voorkeur heeft voor een saus. Want niet iedere saus is geschikt voor elke pastasoort.
Dit gerecht is een pastagerecht met zalm, niet met snippers gerookte zalm (iets te zout) maar met een stukje verse zalm. En deze lintpasta met een sausje smaakt daar uitermate lekker bij.
Het originele gerecht is met gorgonzola, dat is een ietwat sterke blauwe kaas, met een pittige smaak, maar helaas ook erg zout. Dus hebben we gekozen voor verse roomkaas, ook een mooie aanvulling op de spinazie en de zalm. Het gerecht staat binnen 20 minuten op tafel en de pasta is tegenwoordig ook vers te koop in supermarkten. Pappardelle is zeer geschikt voor dit gerecht en is ook vers verkrijgbaar. Ik zou zeggen, eet smakelijk!
Brede lintpasta met spinazie en geroosterde zalmfilet
2 personen
< 20 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
2 zalmfilets (à 150 gram)
3 eetlepels olie
200 gram brede lintpasta of penne (of verse pasta)
50 gram blanke hazelnoten
50 gram Emmentaler kaas, geraspt
1 ui
600 gram verse spinazie
1 dl slagroom
50 gram verse roomkaas
versgemalen peper
Bereiding
Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing (zonder zout).
Verwarm intussen een grillplaat of grillpan tot deze gloeiend heet is. Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Pel en snipper de ui.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui even aan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes op hoog vuur al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de room en kruidenkaas erdoor. Laat de kaas al roerende smelten. Rooster de zalmfilets in ca. 5 minuten op de grillplaat, keer ze halverwege. Giet de pasta af en schep de pasta en de noten door de spinazie. Voeg peper naar smaak toe. Schep de pasta in twee warme diepe borden, verdeel de kaas erover en leg de zalmfilets erop. Maal er eventueel peper boven.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥