Gegratineerde zalm met spinazie
Gegratineerde zalm met spinazie
Gegratineerde zalm in de oven, dit keer gratineren we de zalm met crème fraîche, wat Italiaanse kruiden en natuurlijk kaas wat een krokant laagje aan de zalm geeft. Emmentaler kaas is een goede optie als je minder zout wilt eten. Deze kaas bevat minder zout dan Parmezaanse kaas. Spinazie en zalm zijn vrienden voor het leven en smaken prima bij elkaar. Even de spinazie wokken en deze serveer je lekker bij de gegratineerd zalm uit de oven.
Gegratineerde zalm met spinazie
4 personen
< 20 min. bereidingstijd
Ingrediënten
4 zalmfilets van 150 g
versgemalen peper
4 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries)
25 g Emmentaler kaas
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
600 g panklare spinazie (vers of diepvries)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met versgemalen peper. Bestrijk elke filet met een eetlepel crème fraîche en strooi de Italiaanse kruiden en de kaas erover.
Zet de schaal in de oven en laat de zalmfilets in ca. 5-8 minuten net aan gaar worden en licht kleuren.
Verhit intussen de olijfolie in een wok en pers de knoflook erboven uit. Roerbak de spinazie op hoog vuur in ca. 5 minuten beetgaar, laat het vocht verdampen. Voeg peper naar smaak toe. Maak op vier borden een bedje van spinazie en leg de zalmfilets erop. Lekker met tagliatelle met peterselie en citroen.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥