Indiase kibbeling met roerbakgroenten
Indiase kibbeling met roerbakgroenten
Als je naar de visboer gaat, kan je zo een lekker zakje vers gebakken kibbeling kopen. Maar helaas strooien ze allerlei kruiden met zout over de kibbeling. Indien je zin hebt in lekker warme kibbelingen, vraag dan aan de visboer of op de markt of ze de kruiden met zout achterwege laten.
Maar nóg beter is om de kibbelingen zelf te maken, net zoals de vissticks, alleen je maakt geen lange repen voor de vissticks, maar nu maak je wat kleinere stukjes. Deze kan je net zoals de vissticks paneren. Als je ze zelf maakt zijn ze nóg lekkerder, dat weet ik zeker!
Indiase kibbeling met roerbakgroenten
20 – 30 minuten bereidingstijd
2 personen
Ingrediënten
300 g kibbeling (of zelfgemaakte vissticks)
5 eetlepels olie
400 g verse roerbak groentemix
½ eetlepel milde kerriepoeder
1/2 blik gepelde tomaten, gepureerd met staafmixer
½ blikje (420 gram) abrikozen op siroop, in stukken gesneden
50 ml crème fraîche
2 eetlepels fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries)
Bereiding
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de groenten met het kerriepoeder 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomatensaus, de abrikozen, 4 eetlepels van de abrikozensiroop uit het blik en de crème fraîche toe en warm alles goed door. Voeg de kibbeling toe en roerbak het geheel nog 2 minuten. Strooi de bieslook erover.
Tip: Lekker met gekookte witte rijst.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker!